Laen...
Sündmuste kalender

 

Tallinna Filharmoonia hallatav Mustpeade maja on koduks ka Mozart Catering´ile ning nende peakokk Aleksandr Nikoškov pälvis Eesti kokkade meistrivõistlustel hinnalise teise koha. Aasta kokka on valitud juba kahekümnendat korda ja kolmel viimasel võistlusel osalenud Nikoškov on igal korral lõpetanud esikolmikus – eelmisel aastal samuti hõbeda ja ülemöödunud aastal pronksmedaliga. Žüriile pidid mõõtuvõtvad kokad demonstreerima innovaatilist mõtlemist ning  kohaliku tooraine kokkusobitamise oskust maailmatrendidega.

Mainekat võistlust kureeriva Eesti Peakokkade Ühenduse presidendi Rudolf Visnapuu sõnul tuli võistlejail silmitsi seista keeruliste ülesannetega. Võistlejatel kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt kokku pandud peaasjalikult kohalikust toorainest. Sel korral oli ülesandeks valmistada püreesupp pardifileest ja lehtkapsast, pearoa kohustuslikuks komponendiks oli angersäga ja safranipasta. Desserdi tooraineks määrati kitsepiim ning kohustuslik oli ka jäätis ja kadakamari. Aleksandri sõnul oli keeruline etteantud ajas püsida ja sealt ilmselt kuldmedalist lahutavad punktid puudu jäidki. „Mustpeade majas treenisin kaks viimast nädalat ning jõudsin viie ja poole tunniga võistlustöödega valmis. Näituste paviljoni võõras ahi ja liikumise piiratus oli tõsiseks väljakutseks.“ Aleksandr peab esikoha võtnud Dmitri Fjodorovile napilt alla jäämist ikkagi oma senisest parimaks võistlustulemuseks. „Cateringi kokana on minul vähem nii a la carte kui rahvusvahelist kogemust“. Võistluste peaauhinnaks olnud reisi Lyonis toimuvale kokkade olümpiale sai Nikoškov ikkagi omale, kuna kuldmedali omanik kuulub Bocus d`Or Eestit esindavasse võistlejate meeskonda.

Mustpeade majas toimuvatele üritustel ja Tallinna Filharmoonia festivalidel on kõigil võimalus kogeda Eesti ühe parima koka loomingut.

 

 

 

Loe vanemaid uudiseid